Receptek Levesek Bableves krumplisan

Hozzávalók

1 kanál liszt

1 gerezd fokhagyma (aprítva)

2 darab vöröshagyma (aprítva)

1 szem burgonya

1 darab sárgarépa (megpucolva, karikára vágva)

2 dl tejszín

10 dkg zsír (mangalica szalonna kisütött zsírja)

1 kanál pirospaprika

15 dkg szalonna (füstölt húsos)

2 doboz bab (konzerv)

Leírás

A  szalonnát hosszú csíkokra vágjuk, majd a mangalicazsírban, az aprított hagymával üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paprikát  és megkevergetjük, majd hozzáadjuk a babot, borsot és a babérlevelet. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és felforraljuk. Zöldségeket hozzáadjuk a forró leveshez, 1-2 percig tovább forraljuk, majd alacsony lángon, fedő alatt rotyogtatjuk. 10-15 perc múlva megnézzük. (Akkor jó, amikor a zöldségek puhák, de nem főttek szét.) Tejszínnel dúsítjuk. Tálaljuk tejföllel, vagy kis kanál ecetet is lehet a végén beletenni.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4