Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A babot legalább 7-8 órára, hideg vízben áztatjuk. Egy magas fazékba főni tesszük a mosott, darabolt csülköt, a tisztított hagymát, egy összekötözött petrezselyemcsomagot, fokhagymát, babérlevelet és borsot annyi vízben, hogy ellepje. Még ne sózzuk! (A csülök elég ízt adhat, várjuk meg, míg megfő.) Kb. egy-másfél óra elteltével, jöhet az áztatott bab. Közben a vizet folyamatosan pótoljuk, ha elfőtt volna. Fél óra múlva, tegyük bele a répákat, 20 perc múlva, a krumplikockákat. Ekkor jöhet a fűszerpaprika, attól függően, mennyi színt engedett magából a kolbász. Ha minden hozzávaló megpuhult, akkor elkészült a levesünk, és vegyük ki belőle a hagymát és a petrezselyemcsomót.