Receptek Főételek Baba Ganoush - keleti padlizsánkrém

Hozzávalók

2 darab padlizsán

2 kanál citromlé

1 adag

1 kanál extra szűz olívaolaj

1 gerezd fokhagyma

½ kávéskanál római kömény

2 kávéskanál tahini

1 darab gránátalma

1 darab sárgarépa

1 darab piros kalifornia paprika

1 darab zöld kaliforniai paprika

1 darab sárga kaliforniai paprika

3 darab pita

Elkészítés

1

A padlizsánt megmossuk, villával megszurkáljuk, majd a grillsütő rácsára helyezzük. Kb. 45 percig sütjük, amíg helyenként megráncosodik, összemegy, a héja pedig vékony lesz és jól átsül.

2

Ha a padlizsán kihűlt, félbevágjuk. Egy nagy kanállal kivájjuk a húsát, és simára turmixoljuk.

3

A kész padlizsánkrémet meglocsoljuk olívaolajjal, és megszórjuk gránátalmával. Petrezselyemmel is díszíthetjük. Pita kenyérrel és nyers zöldséghasábokkal kínáljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4