Receptek Levesek Bab krémleves
Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
3 gerezd fokhagyma
1 darab Tesco Finest San Marzano paradicsom
3 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
1 csésze Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
1 szál sárgarépa
1 darab paprika
1 szál petrezselyemzöld
1 kanál pirospaprika
1 szál fehérrépa
80 dkg bab
1 szál zellerzöld
1 szál lestyán
2 kanál átszitált liszt
Leírás
Én a fejtett bablevest úgy főzöm, hogy sós vízbe, először belerakom az összevágott sárgarépát, zöldséget. Kicsit főzöm, majd beleteszem (5 literes fazékba főzve) a kifejtett 80 dkg babot, lestyán és zellerzöldet, 1 paradicsomot, 1 kisebb paprikát. Közben megcsinálom, a jó sok fokhagymával ( amit összevágva, sóval deszkán megtörök) és sok sok apróra megvágott petrezselyemzölddel, a viszonylag híg rántást. Ebbe, olajon megpirítok egy pici lisztet, rá mehet a fokhagyma, petrezselyem fele és 1 lapos evőkanál pirospaprika, majd hideg víz. Félreteszem, csak akkor öntöm a babhoz, ha már puha. De előtte, kiszedem a zellerzöldet, lestyánlevelet, paradicsomot és paprikát. Kiforralom és alaposan leturmixolom.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4