Receptek Levesek Bab krémleves

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

3 gerezd fokhagyma

1 darab Tesco Finest San Marzano paradicsom

3 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

1 csésze Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

1 szál sárgarépa

1 darab paprika

1 szál petrezselyemzöld

1 kanál pirospaprika

1 szál fehérrépa

80 dkg bab

1 szál zellerzöld

1 szál lestyán

2 kanál átszitált liszt

Leírás

Én a fejtett bablevest úgy főzöm, hogy sós vízbe, először belerakom az összevágott sárgarépát, zöldséget. Kicsit főzöm, majd beleteszem (5 literes fazékba főzve) a kifejtett 80 dkg babot, lestyán és zellerzöldet, 1 paradicsomot, 1 kisebb paprikát. Közben megcsinálom, a jó sok fokhagymával ( amit összevágva, sóval deszkán megtörök) és sok sok apróra megvágott petrezselyemzölddel, a viszonylag híg rántást. Ebbe, olajon megpirítok egy pici lisztet, rá mehet a fokhagyma, petrezselyem fele és 1 lapos evőkanál pirospaprika, majd hideg víz. Félreteszem, csak akkor öntöm a babhoz, ha már puha. De előtte, kiszedem a zellerzöldet, lestyánlevelet, paradicsomot és paprikát. Kiforralom és alaposan leturmixolom.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4