Receptek Előételek Hideg előételek Avokádós szendvicskrém babbal és szárított paradicsommal

Hozzávalók

1 kanál dijoni mustár
380 g fehérbab konzerv
100 g szárított paradicsom
1 darab avokádó
½ darab citrom
2 levél friss bazsalikom
őrölt fekete bors
koriander
A dekorációhoz
1 csomag koktélparadicsom
1 csomag bébispenót

Leírás

Az avokádós szendvicskrém receptet Zuzana Pavelková Šafářová táplálkozási szakértőnk is dicséri:„A bab, a paradicsom és az avokádó a vastagbélrák kialakulásának kockázatát csökkentő rostforrások. A babot a kálium-, kalcium-, foszfor-, magnézium-, jód-, vas-, folsav-, niacin- és A-provitamin-tartalmának köszönhetően is a legegészségesebb élelmiszerek közé sorolják. Energiával tölt fel, mivel nem tartalmaz komplex szénhidrátokat. A fehérjék hozzájárulnak a sejtek, elsősorban az izmok regenerálódásához és növekedéséhez. A fogyasztása ezért legalább hetente kétszer javasolt. Az avokádó a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésében fontos szerepet játszó növényi zsírok, C-vitamin, B-vitaminok, K- és E-vitamin, magnézium és mangán jelentős forrásának számít.A citrom a legfontosabb antioxidáns – a C-vitamin jelentős forrása. Az ásványi anyagok és a vitaminok erősítik az immunrendszerünket, ezáltal segítenek megelőzni a civilizációs betegségek kialakulását.”

Elkészítés

1

Szűrjük le a fehérbabot, tegyük egy tálba és krumplinyomóval törjük össze.

2

Vágjuk kockákra a szárított paradicsomot.

3

Vágjuk apróra a bazsalikomot.

4

Hámozzuk meg az avokádót, majd zúzzuk össze.

5

Adjuk az avokádót, a mustárt, sót és borsot a babhoz, végül botmixerrel keverjük össze.

6

Kenjük kenyérszeletekre és díszítsük koktélparadicsommal, bébispenóttal.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4