Aszalt cseresznyés-mogyoróvajas torta

Hozzávalók

250 g vaj
bögre őrölt mandula
1 bögre finomliszt
bögre kristálycukor
1 kanál tejföl
1 darab tojás
1 tk mandula aroma
1 tk
A mázhoz
bögre csokoládé
2 kanál vaj
1 kanál kukoricaszirup
2 kanál tejszín
mogyoróvaj
szeletelt mandula

Leírás

Kéziturmix segítségével fél perc alatt keverje össze a vajat és a cukrot. Adja hozzá a tojást, a mandulakivonatot és a tejfölt, majd keverje további fél percig. Ez után adja hozzá a mandulaőrleményt és a lisztet, keverje csomómentesre, majd takarja le celofánnal és helyezze a hűtőbe harminc percre. Béleljen ki egy tepsit sütőpapírral, majd helyezze bele a tésztát, és egyenletesen oszlassa el. Alakítson ki egy peremet, amely majd segít bent tartani a csokoládét. Süsse 200 fokos sütőben 20 percig. Mielőtt kiveszi a tepsiből várjon, ameddig teljesen kihűl. Tegye az összetevőket a mázhoz egy edénybe, alacsony lángon kevergetve olvassza fel, míg sima nem lesz, majd fedje be vele a torta tetejét. A süteményt végül félbevágott mandulával és aszalt cseresznyével díszítse.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4