Hozzávalók

50 dkg liszt

2,5 dl tej

3 darab tojás sárgája

10 dkg porcukor

20 dkg margarin

2 dkg élesztő

10 dkg darált dió

Leírás

Az élesztőt futtasd fel, majd dolgozd össze az átszitált liszttel, a tojássárgájával, egy csipetnyi sóval és annyi tejjel, hogy viszonylag lágy tésztát kapj. Ezután gyúrj bele 5 dkg margarint és a tésztát keleszd a kétszeresére. Közben a maradék margarint olvaszd meg, a diót pedig keverd össze a cukorral. Ha a tészta megkelt, nyújtsd ki egy ujjnyi vastagra és késsel vagy egy kis pogácsaszaggatóval darabold fel. Egy mély tepsit kenj ki margarinnal és az aljára rakj egy sor tésztagaluskát. Ezt szórd meg cukor-dió keverékkel, locsold meg olvasztott margarinnal, majd megint sor tészta következik, arra megint cukor-dió és margarin. A legfelső sorban, már csak margarin kerül a tésztára. Tedd hideg sütőbe, majd közepes tűzön süsd, 35-40 percig. .

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4