Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
- Az alma sokoldalú, egészséges gyümölcs, egész évben kapható. Próbált már belőle házi almachipset készíteni?
- Ha maradt otthon egy kis almahéj, nézze meg ötleteinket, hogyan használhatja fel.
- A pudingban, joghurtban vagy fagylaltban található vaníliaaromák 95%-ban mesterségesek. Ha szeretné érezni a vanília valódi ízét, sütéshez vaníliarudat használjon. Vágja fel hosszirányban, és a kés tompa oldalával kapargassa le, hogy eltávolítsa az apró szemcséket és így keverje az ételbe. A megmaradt héj felhasználható házi készítésű vaníliacukor előállításához.
Vágjuk az almát apró kockákra. Egy nagy tálban keverjük össze a kockára vágott almát a cukorral. Adjunk hozzá lisztet, sütőport, fahéjat, egy csipet sót és alaposan keverjük össze.
Egy külön tálban keverjük össze a tojásokat olvasztott vajjal és adjuk hozzá a vaníliarudat. Adjuk hozzá az almás keverékhez, majd ezt is alaposan dolgozzuk össze.
Keverjük hozzá a szeletelt mogyorót is.
Béleljünk ki egy kör alakú tortaformát sütőpapírral vagy kenjük ki vajjal, és melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Helyezzük a tésztát a formába, és kb. 50 percig süssük 180 fokon.
Készítsük el a vaníliakrémet néhány perccel a sütemény befejezése előtt.
Tegyük a cukrot, a vajat, a tejszínt és a vaníliarudat egy kis serpenyőbe közepes hőfokon. Forraljuk 3 percig, gyakran kevergetve.
Öntsük rá a forró süteményre, miután kivettük a sütőből.
A süteményt melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.