Receptek Főételek Tészta Almás rakott tészta

Hozzávalók

5 dl tej

5 darab alma

3 darab tojás sárgája

1 kanál vanília aroma

1 csomag pudingpor

3 kanál nádcukor

1 zacskó nagykocka

Leírás

A tésztát kifőzőm, az almákat hámozás után kimagozom, szeletelem. Fél liter tejben, 3 ek. nádcukorral megfőzöm a pudingot, kicsit hagyom hűlni. Elkeverem benne a 3 tojássárgáját, belekeverem a vanília esszenciát (egy kis plusz vanília íz nem árt neki), a főtt tésztát és jól összekeverem. Egy kivajazott sütőtál, vagy tepsi aljára teszek egy réteg pudingos tésztát (kb. a felét), ráteszem az epreket, befedem a maradék tésztás keverékkel, a tetejére a szeletelt alma kerül. 180 C-fokos sütőben addig sütöm, míg egy kis színt kap az alma (20-25 perc). Langyosan, a tetejét porcukrozva az igazi, egy gombóc vanília fagyival.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4