Hozzávalók

1 csomag sütőpor

3 csomag vaníliás cukor

40 dkg finomliszt

1 kanál tejföl

2 kg alma

1 darab tojás sárgája

12 dkg porcukor

25 dkg Rama margarin

Leírás

A Rámát a lisztben elmorzsolom, a többi hozzávalóval, majd ruganyos tésztává gyúrom. 2 cipóra osztom. Amíg pihen, az almák magházát kiemelem, meghámozom, sajtreszelőn lereszelem. Egy közepes méretű, magasabb falú tepsit kivajazok, morzsával körbeszórok. A sütőt 200 °C-ra előmelegítem. Az egyik bucit, lisztezett deszkán, tepsi nagyságúra nyújtom, majd a tepsibe egyengetem, kézzel kicsit bele is „tapicskolom” (Nagyim szóhasználata :) ). Leheletvékonyan megszórom zsemlemorzsával, majd jöhet bele az előzőleg kinyomkodott, reszelt alma. Szépen elteregetem az alján, megszórom a vaníliás cukorral és a fahéjjal. Ezután következik a második tésztabuci. Ezt is hasonló méretűre nyújtom, majd a félkész süti tetejére hengergetem. Villával megszurkálom, felvert tojássárgával megkenegetem és mehet is kb. 40 percre a sütőbe. Akkor jó, amikor a teteje halvány drapp színárnyalatot ölt és megszilárdult (tűpróba). Ha kihűlt, szeletelhető. (Aki cukrozott tetővel kedveli, az ne kenje meg a tetejét sütés előtt tojással, hanem miután kihűlt, szórja meg vaníliás porcukorral.)

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4