Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

40 dkg liszt

1 csomag sütőpor

4 kanál cukor (+15 dkg a töltelékhez)

1 dl tejföl

1,5 kg alma (reszelt fanyar ízű)

½ darab citrom (+fél citrom leve a töltelékhez)

2 darab tojás sárgája

25 dkg margarin

Leírás

A sütőporos, szitált lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a többi adalékot és annyi tejfölt, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. A tésztával gyorsan dolgozzunk, nem kell nagyon kigyúrni! Két cipót formálunk és legalább fél - egy órán keresztül, hideg helyen pihentetjük. Pihentetés után, a cipókat két lapra nyújtjuk, az alsót kikent, lisztezett, közepes méretű tepsibe fektetjük. Megszórjuk zsemlemorzsával és egyenletesen elterítjük rajta a citromlével meglocsolt (hogy ne barnuljon meg az alma), majd cukorral elkevert, kicsavart tölteléket. A cukor lehet tetszőleges mennyiségű, attól függően, mennyire fanyar az alma. Befedjük a másik lappal, felvert tojásfehérjével megkenjük és csak ezután szurkáljuk meg villával, hogy a keletkezett gőz szabadon el tudjon a sütés során távozni. Előmelegített, közepes hőmérsékletű, 190 - 200 °C - os sütőben, kb. 40 perc alatt, szép pirosra kisütjük. Ha kihűlt, kockákra szeleteljük és vaníliás porcukorral meghintve kínáljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4