Hozzávalók

60 dkg liszt (tésztához)

1 csomag sütőpor (tésztához)

20 dkg cukor (az alma édességétől függően)

½ dl tejföl (tésztához)

1,5 kg alma (reszelt)

3 darab tojás sárgája (tésztához)

25 dkg porcukor (tésztához)

1 tk őrölt fahéj

35 dkg margarin (tésztához)

1 kanál citromlé

20 dkg darált keksz

Leírás

A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd két részre osztom. Az elsőt kisodrom és kizsírozott, lisztezett tepsibe fektetem, majd megszórom a zsemlemorzsával. Közben a reszelt almából kinyomkodjuk a levét, hozzáadjuk a darált kekszet és fűszerezzük. Az almás masszát rákenjük a tésztára. A megmaradt tésztát kinyújtjuk és befedjük vele a megkent tésztát. Tetejét felvert tojással megkenjük, 170 fokon, kb. 40 perc alatt megsütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4