Receptek Levesek Almaleves szederrel

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

2 dl tej

5 kanál cukor

1 darab citrom leve

5 darab alma

2 dl tejszín

2 darab fahéj

1 csipet szegfűszeg

20 dkg szeder

3 kanál keményítő

Leírás

A szedret kevés cukorral megfőzzük, majd leturmixoljuk és átszűrjük. Az almákat megtisztítjuk, kettévágjuk, kivesszük a magházukat és 1 cm-es kockákra vágjuk. Ráöntjük a vizet, beletesszük a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, a sót, egy kis citromlevet, majd felforraljuk. Közben a tejszínt, a tejet és a kukoricakeményítőt simára keverjük és ha az alma megfőtt, beleöntjük a levesbe. Elkeverjük, hozzáadjuk a szederpürét, ismét elkeverjük és jól lehűtjük. Hidegen tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4