Receptek Levesek Almaleves citromosan

Hozzávalók

1 l tej

5 kanál cukor

1 kg alma

1 dl tejszín

1 csipet fahéj

1 dl citromlé

1 pohár 20%-os tejföl

3 kanál átszitált liszt

Leírás

Az almát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk és megcsepegtetjük a citromlével, hogy ne barnuljon meg. 1 liter vizet felforralunk a porcukorral, a szegfűszeggel és a fahéjjal. Hozzáadjuk az almát és puhára főzzük (kb. 5 perc). Hozzáadunk egy csipet sót, a tejfölt és jól összekeverjük. A lisztet, a tejszínnel csomómentesre keverjük és lassú forrás közben, óvatosan behabarjuk vele a levest. Jól lehűtve tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4