Receptek Levesek Alföldi zöldségleves

Hozzávalók

1 kanál finomliszt
1 dl tejföl
15 dkg burgonya
2 darab zsemle
½ dl étolaj
20 dkg sárgarépa
2 darab tojás
1 kanál rizs
1 csokor friss petrezselyem
1 l húsleves alaplé (marha)
10 dkg zellergumó
15 dkg fehérrépa
10 dkg karalábé

Leírás

A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, kisebb kockákra vagy karikára vágjuk, és az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a megmosott rizst, meg a finomra aprított petrezselyemzöldjét, majd sóval, őrölt borssal ízesítjük. Felöntjük a húslevessel, azután az egészet puhára főzzük. A levest a tejfölben elkevert liszttel és tojássárgájával sűrítjük, pirított zsemlekocka betéttel tálaljuk. Nagyon finom leves és aránylag kalóriaszegény.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4