Receptek Desszertek Sütést igénylő Áfonyás-meggyes máktorta
Hozzávalók
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
3 kanál víz (hideg)
15 dkg cukor
6 dl tejszín
2 csomag habfixáló
5 dkg kakaópor
10 dkg áfonya
15 dkg lekvár (áfonyalekvár)
5 dkg mandula
1 üveg magozott meggybefőtt
20 dkg mák (darált)
Leírás
A tojássárgákat, 3 evőkanál hideg vízzel és a cukorral alaposan kikeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatosan összedolgozzuk a sárgájával, majd beleforgatjuk a darált mákkal, kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet. A masszát kivajazott-kilisztezett, 22 cm-es tortaformába öntjük és közepes hőmérsékletű sütőben, kb. 30 perc alatt megsütjük. Rácsra borítva kihűtjük, utána két lapra vágjuk. A tejszínt, kemény habbá verjük a habfixálóval, majd összekeverjük az áfonyalekvárral, meggyel és a megmosott, lecsepegtetett áfonyával. A tortalapokat megtöltjük az áfonyás tejszínnel úgy, hogy jusson a tetejére és az oldalára is. Meggyszemekkel és kakaóporral díszítjük, tálalásig hűtőbe tesszük.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4