Áfonyás-banános sült zabkása

Hozzávalók

200 g zabpehely
1 tk őrölt fahéj
1 csipet reszelt szerecsendió
½ tk sütőpor
2 alma durvára reszelve
2 érett banán, pépesítve
1 nagy tojás, enyhén felverve
400 ml félzsíros tej
2 ek méz vagy juharszirup
1 tk vanília kivonat
250 g fagyasztott áfonya

Ez az áfonyás és banános reggeli, elengedhetetlen része egy hétvégi reggelinek. Szinte biztosan megvannak az alapanyagok hozzá otthon. De ha hétköznap szeretnél hétvégi reggelit varázsolni, így már annak sincs akadálya.

Elkészítés

1

A sütőt előmelegítjük 190°C-ra, légkeveréses sütőt 170°C-ra, gázsütő esetében pedig 5-re. Egy nagy tálban keverjük össze a zabpelyhet, a fűszereket és a sütőport. Ezután adjuk hozzá a reszelt almát és a pépesített banánt; keverjük újra.

2

Egy kancsóban keverjük össze a tojást, a tejet, a mézet és a vaníliát. Öntsük rá a zabra, és keverjük jól össze.

3

Az áfonya felét egy 20 x 20 cm-es tűzálló tál vagy tortaforma (nem laza aljú) aljára szórjuk. A tetejére pedig kanalazzuk a tejes zab keveréket, majd a maradék áfonyát.

4

Egy kanállal oszlassuk el az edényben. Majd 40 percig sütjük, vagy amíg a zab magába szívja a folyadékot, és aranybarnára sül és ropogós lesz. Melegen vagy teljesen lehűtve tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4