Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Szeretne többet megtudni? Nézze meg a sütikre vonatkozó irányelveinket. Cookie beállítások kezelése
Ez az áfonyás és banános reggeli, elengedhetetlen része egy hétvégi reggelinek. Szinte biztosan megvannak az alapanyagok hozzá otthon. De ha hétköznap szeretnél hétvégi reggelit varázsolni, így már annak sincs akadálya.
A sütőt előmelegítjük 190°C-ra, légkeveréses sütőt 170°C-ra, gázsütő esetében pedig 5-re. Egy nagy tálban keverjük össze a zabpelyhet, a fűszereket és a sütőport. Ezután adjuk hozzá a reszelt almát és a pépesített banánt; keverjük újra.
Egy kancsóban keverjük össze a tojást, a tejet, a mézet és a vaníliát. Öntsük rá a zabra, és keverjük jól össze.
Az áfonya felét egy 20 x 20 cm-es tűzálló tál vagy tortaforma (nem laza aljú) aljára szórjuk. A tetejére pedig kanalazzuk a tejes zab keveréket, majd a maradék áfonyát.
Egy kanállal oszlassuk el az edényben. Majd 40 percig sütjük, vagy amíg a zab magába szívja a folyadékot, és aranybarnára sül és ropogós lesz. Melegen vagy teljesen lehűtve tálaljuk.
© 2025 TESCO GLOBAL Zrt.