Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Ez az áfonyás és banános reggeli, elengedhetetlen része egy hétvégi reggelinek. Szinte biztosan megvannak az alapanyagok hozzá otthon. De ha hétköznap szeretnél hétvégi reggelit varázsolni, így már annak sincs akadálya.
A sütőt előmelegítjük 190°C-ra, légkeveréses sütőt 170°C-ra, gázsütő esetében pedig 5-re. Egy nagy tálban keverjük össze a zabpelyhet, a fűszereket és a sütőport. Ezután adjuk hozzá a reszelt almát és a pépesített banánt; keverjük újra.
Egy kancsóban keverjük össze a tojást, a tejet, a mézet és a vaníliát. Öntsük rá a zabra, és keverjük jól össze.
Az áfonya felét egy 20 x 20 cm-es tűzálló tál vagy tortaforma (nem laza aljú) aljára szórjuk. A tetejére pedig kanalazzuk a tejes zab keveréket, majd a maradék áfonyát.
Egy kanállal oszlassuk el az edényben. Majd 40 percig sütjük, vagy amíg a zab magába szívja a folyadékot, és aranybarnára sül és ropogós lesz. Melegen vagy teljesen lehűtve tálaljuk.