Vezető tudósok szerint az általunk fogyasztott élelmiszerek egyre nagyobb hatást gyakorolnak a környezetre, és hozzájárulnak az éghajlatváltozáshoz. A WWF és a Tesco azon dolgozik, hogy közösen hívja fel a figyelmet a fenntartható élelmiszer-fogyasztási szokásokra, és támogassák azt, hogy minél többen éljenek egészségesen és csökkentsék az élelmiszerek környezeti hatásait.
Mindennapi döntéseink és étrendünk meghatározó szerepet tölt be a fenntartható élelmiszer-rendszer működésében. Néhány egyszerű tipp alkalmazásával egészségesebben táplálkozhatunk, amely nemcsak nekünk, de környezetünknek is jobb. Kezdd a változást WWF hat alapelvével, amelyek segítenek, hogy egészségesebben táplálkozz és a bolygónk is egészségesebb legyen. A hat elv figyelembevételével kialakított étrend segít, hogy fenntarthatóan étkezz, miközben hozzájutsz a szükséges tápanyagokhoz.
Ezek az elvek mindenkinek megfelelnek - felnőtteknek, gyermekeknek, időseknek és a különleges táplálkozási igényűek számára. Kövesd a hat egyszerű lépést, és légy a változás részese!
Az élelmiszer-termelés az emberiség kibocsátásának közel harmadát teszi ki.
Élelmiszer-ellátásunk a biológiai sokféleség csökkenésének első számú okozója világszerte.
Ezt a mennyiséget a mezőgazdaság használja fel, amely az erdőterületek csökkenésének is a legfőbb okozója.
Az élelmiszerek és a természet kapcsolatáról további információt és érdekes tényeket találsz a WWF honlapján.
Étkezési tippjeink segítenek egy egészségesebb és fenntarthatóbb étrend kialakításában, ami nem csak a saját közérzetedet javítja, hanem a bolygó jólétéhez is hozzájárul.