Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Mielőtt azonban gyümölccsel teli kosarakkal töltené meg a konyháját, gondolja át alaposan a kérdést. A gyümölcsök egy részének jellemzően magas a kalóriatartalma és a glikémiás indexe (GI). Ez azt jelenti, hogy nem fogyaszthatjuk őket korlátozás nélkül, mint a zöldségeket. Minél alacsonyabb a GI érték, annál lassabban szabadul fel a glükóz, és annál kevesebb kalóriát raktároz el zsírként a szervezet. Válasszunk tehát olyan gyümölcsöket, melyek GI-je nem éri el a negyvenet.
Melyek ezek a gyümölcsök?
Amikor diétázunk, vagy csak figyelni szeretnénk az alakunkra, kerüljük:
Melyik gyümölcsök segítik leginkább a fogyást?
Mennyi gyümölcsöt ehetünk naponta?
A fogyókúrázóknak nem szabad naponta 1-2 adag gyümölcsnél többet fogyasztaniuk. Egy adag egy pohár apróbb, vagy egy közepes méretű gyümölcsnek felel meg.
Mikor együnk gyümölcsöt?
Lehetőleg ébredést követően, esetleg reggelire vagy tízóraira, hogy serkenthesse a szervezet munkavégzését. A gyümölcsök fogyasztása hatással van a vércukorszint emelkedésére, így az agyat táplálja – ettől a munkánk is hatékonyabb lesz.
Nem ajánlott a gyümölcsöket étkezések között fogyasztani. Miért? Mert a gyümölcsök elfogyasztását követően a vércukorszint hirtelen megemelkedik, de rögtön ezután le is csökken. Ennek köszönhetően leszünk rövid időn belül ismét éhesek. Ne fogyasszunk gyümölcsöt az esti órákban sem. Amikor alszunk, a cukor egyből zsírszövetté alakul.
Forrás: portal.abczdrowie.pl, zdrowie.radiozet.pl, zdrowie.radiozet.pl