Baba Terhesség Só a terhesség alatt

Mennyi só számít soknak?

  • Ajánlatos, ami éppen egy teáskanálnak felel meg. Ebbe nem csak az ételekre szórt só tartoznak, hanem a kész ételekben és receptekben található sók is.
  • Az elkészített ételek magas sótartalma több, mint 1,5 gramm/100 gramm, míg az alacsony só tartalmuk 0,3/100 gramm.
  • Szokjon hozzá, hogy elolvassa az élelmiszercímkéket; kerülje el a konzerves pácolt ételeket, és használjon a főzés során a só helyett gyógynövényeket és fűszereket.
  • Vegye figyelembe, hogy sok olyan ételben ott van, amikről nem is gondolná, hogy sósak, mint pl. a kenyér, reggeli zabpehely, valamint a készételek.

A gyermeke később egy életen át élvezheti annak előnyét, ha nem ad sót a csecsemője, kisgyermeke ételéhez és viszonylag sómentesen főz – a sós ételt idővel szerettük meg, és sok minden máshoz hasonlóan, ha egyszer megízleljük, nehezen tudunk leszokni róla.

Só és terhesség

A múltban a sót okolták az ödémáért (a lábfejben és a lábakban felgyülemlett folyadék). Azonban ezt a megnövekedett ösztrogén termelés és a nagyobb mennyiségű vér okozza.

A sót a terhességi mérgezéssel is kapcsolatba hozták és a múltban azt javasolták a leendő édesanyáknak, hogy hagyják el a sót az étrendjükből. Mindazonáltal nem áll rendelkezésre elég kutatási eredmény, mely bizonyítaná, hogy a só elhagyása csökkenti a terhességi mérgezés kialakulásának esélyét..

Ez azonban nem jelenti azt, hogy annyi sót ehet, amennyit csak akar. Az orvosok szerint a terhességnek nem kell az általános irányelvek megváltoztatásával járnia – szóval ne egyen 6 grammnál több sót naponta.

A só iránti vágy megértése

A nők sokszor vágyakoznak só után a terhesség alatt, és lehetséges, hogy ez a testben megnövekedett vérmennyiségre vezethető vissza. Ha jóízű rágcsálnivalóra vágyik, ne nyúljon sós csipsz után. Ehelyett, próbáljon zöldséglevest vagy savanyúságot enni – ezek talán enyhítik só utáni vágyát amellett, hogy alapvető tápanyagokkal látják el a szervezetét.Oldal nyomtatása
Cikk megosztása