Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A gyermeke később egy életen át élvezheti annak előnyét, ha nem ad sót a csecsemője, kisgyermeke ételéhez és viszonylag sómentesen főz – a sós ételt idővel szerettük meg, és sok minden máshoz hasonlóan, ha egyszer megízleljük, nehezen tudunk leszokni róla.
A múltban a sót okolták az ödémáért (a lábfejben és a lábakban felgyülemlett folyadék). Azonban ezt a megnövekedett ösztrogén termelés és a nagyobb mennyiségű vér okozza.
A sót a terhességi mérgezéssel is kapcsolatba hozták és a múltban azt javasolták a leendő édesanyáknak, hogy hagyják el a sót az étrendjükből. Mindazonáltal nem áll rendelkezésre elég kutatási eredmény, mely bizonyítaná, hogy a só elhagyása csökkenti a terhességi mérgezés kialakulásának esélyét..
Ez azonban nem jelenti azt, hogy annyi sót ehet, amennyit csak akar. Az orvosok szerint a terhességnek nem kell az általános irányelvek megváltoztatásával járnia – szóval ne egyen 6 grammnál több sót naponta.
A nők sokszor vágyakoznak só után a terhesség alatt, és lehetséges, hogy ez a testben megnövekedett vérmennyiségre vezethető vissza. Ha jóízű rágcsálnivalóra vágyik, ne nyúljon sós csipsz után. Ehelyett, próbáljon zöldséglevest vagy savanyúságot enni – ezek talán enyhítik só utáni vágyát amellett, hogy alapvető tápanyagokkal látják el a szervezetét.