Tippek és tanácsok Egészséges édességek Mikulásra? Lehetséges!

Válasszunk idén a gyermekünknek egészségesebb édességeket, gondoljuk végig hogyan készíthetünk eredeti és ízletes mikulás csomagot egészséges finomságokból, amit mindenki imádni fog. Gyümölcsgolyók, csokoládé mousse, magos szeletek és házi készítésű csokoládéba mártott aszalt gyümölcsök. Jól hangzik, igaz? Ezen a szép téli reggelen keljünk fel egy kicsit korábban és készítsünk egy különleges Mikulás-napi reggelit. Nincs is annál jobb, amikor együtt eszik a család!  

Szent Miklós - mit fogsz hozni nekünk? Édességeket, természetesen.

December 6. Szent Miklós és egyben a gyerekek egyik kedvenc napja az évben. 

Szent Miklós püspök múltjáról nem tudni túl sok mindent, annyi azonban bizonyos, hogy nem a távoli északról érkezett, hanem valójában Törökországból származik. Rendkívül népszerű volt bőkezűségének és nagylelkűségének köszönhetően, így vált a karácsony hírnökévé. A katolikus egyház december 6-án, a halála napján emlékezik meg róla, így vált ez a nap a Mikulás-napi ajándékozás ünnepévé.



A Mikulás csokit csokival hoz nekünk. Az egészséges édességeket felejtsük is el?

Miért kell feltétlenül ragaszkodnunk a hagyományokhoz és gumicukorral, nyalókákkal kedveskednünk a gyerekeknek, ha lecserélhetjük őket más egészséges alternatívákra is? A mikulás csomagokat mi magunk is összeállíthatjuk és egy kis kreativitással és ötletgyűjtéssel megtalálhatjuk azokat a finomságokat, amikkel nem fogunk csalódást okozni csemeténknek, de egészségesebb választásokkal készülünk nekik. Sokszor igaz, hogy minél több cukor és színezék, mesterséges ízfokozó van benne, annál finomabbnak találják őket. Vegyük figyelembe az ízlésüket, figyeljük meg mik azok az összetevők, amiket szeretnek, és használjuk fel őket a csomag összeállítása során. Lássunk néhány izgalmas, otthon is elkészíthető receptet, aminek biztosan örülni fognak! 

Áfonya golyók

Keverjünk össze zabpelyhet, áfonyát, vajat és formáljunk belőlük kis golyókat, majd forgassuk bele őket kókuszreszelékbe. Még mindig biztosak vagyunk benne, hogy a gyerekek nem szeretik az egészséges desszerteket? Ezt az ínycsiklandó finomságot biztosan imádni fogják. Ha biztosra szeretnénk menni, helyezzük a golyócskákat egy szép karácsonyi díszdobozba. 

Házi készítésű csokoládékrém


https://tesco.hu/hello/receptek/rumos-csokoladekrem/263978/


Ki ne kedvelné a kenyérre kenhető csokoládékrémeket, mogyoróvajat? Az egyetlen probléma, hogy ezek általában nem túl egészségesek és nagyon magas a kalóriatartalmuk,de van egy jó hírünk, otthon mi is könnyen és gyorsan elkészíthetjük belőlük az egészségesebb verziót! Csak néhány hozzávalóra van szükségünk hozzá. Nincs is benne más, mint magok, csokoládé, cukor, vaj és tej. Ha elkészült, töltsük bele egy szép üvegbe vagy pohárkába és címkézzük fel gyermekünk számára egy kedves, kreatív üzenettel ellátva a Mikulás nevében.


Készíthetünk akár nyers csokoládé mousset vagy csokoládés hummust is, ha van hozzá kedvünk, egy avokádó segítségével, ami kiváló tízórai vagy uzsonna lehet a suliban. 

A desszertek királya: csokoládés szilvalekvár

A csokoládés szilvalekvár az egyik legfinomabb és legnépszerűbb egészséges édességgé válhat acsaládunk körében. Azért tökéletes, mert nem túl édes, viszont sokkal egészségesebb, mint sok más egyéb finomság, és nem is szükséges hozzáadnunk mesterséges cukrokat, tartósítószereket és pálmaolajat sem, amik nem feltétlenül tesznek jót a gyerekeknek. De hogyan készítsük el?


A szilvalekvárhoz szükségünk lesz az alábbi hozzávalókra:


1,5 kg friss szilva

4 evőkanál kókuszcukor vagy méz

5 evőkanál kakaó

100 g minőségi étcsokoládé

2 teáskanál fahéj 

2-3 marék dió vagy mogyoró


  1. Mossuk meg a szilvákat, távolítsuk el a magokat és főzzük meg őket egy edényben fahéjjal megszórva. A legjobb, ha egy széles edényt használunk, hogy jól megfőjön mindegyik. Forraljuk fel a szilvát folyamatos kevergetés mellett, hogy elkerüljük a gyümölcsök leégését. Amikor teljesen megfőttek, turmixoljuk össze robotgéppel és szűrjük át a masszát.
  2. Adjuk hozzá a kókuszcukrot (vagy mézet), az összetört vagy lereszelt étcsokoládét, majd a kakaóport a forró masszához és hagyjuk, hogy felolvadjon a csokoládé.
  3. Igény szerint adhatunk hozzá további cukrot, a szilva édességétől függően. 
  4. Végül adjuk hozzá az összetört magvakat. Mielőtt azonban összetörjük, pörköljük meg egy kicsit őket, így még ízesebbek leszek. 
  5. Töltsük a forró szilvalekvárt sterilizált és kiszárított üvegekbe, zárjuk le őket és 
  6. Ha ezt követően körülbelül 20 percig 95 fokon tartjuk, az élettartama több héttel meghosszabbodik. Javasolt 14 napon belül elfogyasztani 

TIPP:

Csomagoljuk be szépen az üvegeket és tegyünk rájuk egy használati javaslatot: kenhető kenyérre, tehetjük palacsintába vagy a karácsonyi süteményekre. A megtöltött kis üvegek lehetnek akár a Mikuláscsomag részei, vagy karácsonyi meglepetésként is szolgálhatnak.

Forrás: dobrodruh.sk, moje-jedlo.sk

Publikálva: 2 hete
Oldal nyomtatása
Cikk megosztása

Cikkek

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!

Szeretettel tálalva

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!