Tippek és tanácsok Az egészséges grillezés szabályai

A grillezést legtöbbször nagyszabású eszem-iszommal kapcsoljuk össze. Csirkehús, marhahús, kolbászok, pácok és sok-sok sör. Mindez elengedhetetlen. Ha viszont egészségesebb és könnyebb grillcsemegék után vágyik, nem kell zöldségsalátát rágcsálnia. Vannak kevésbé kalóriás alternatívák is, melyek táplálóbbak és ugyanolyan ízletesek.

Kezdje az egészséges grillezést zöldséggel


A grillezést kezdje egészségesebb előétellel. Erre megfelel a grillezett zöldség, mint a padlizsán, cukkini, zöld spárga, paprika, vagy a friss saláta, melyek eltelítik a gyomrot.  Előételnek alkalmas az alacsony zsírtartalmú grillezett garnélarák is, ha nem kedveli a zöldséget. Az előétel enyhíti a farkaséhséget és megelőzi a későbbi mértéktelen falatozást.

Grillötlet: Grillezés előtt  a rostot kenje meg olajjal. A zöldség nem fog ráragadni.

A sertéstarját cserélje pulykahúsra


Próbálja meg sovány húsokra – csirkehús, nyúlhús, pulykahús, borjúhús, hal - cserélni a kolbászokat, sertésbordákat, hurkákat és szalonnát. A hús kevésbé lesz szaftos, ha gyakran forgatjuk. Elegendő megfordítani csak egyszer, közvetlenül a megsülése előtt.


Óvatosan a BBQ mártásokkal


A grillezéshez a mártások is hozzátartoznak, de ha egészségesebb és könnyebb ételeket akar grillezni, váltsa fel őket házi guacamole-ra, joghurtos mártásokra citrommal, foghagymával, mustárral.


Kenyér helyett grillezett gyümölcs


A desszert helyén egyértelműen a gyümölcs uralkodjon. Ízlésesen helyezze el őket egy tálon, a nagyobb darabokat szeletelje fel, hogy könnyebben fogyasztható legyen.


A legjobb ital grillezéskor is a vízvezetékből folyik

A legmegfelelőbb ital a tiszta víz. Jó választás a házi limonádé, könnyű fröccs, de kisebb adagokban a sör is.

Forrás: verdecora.es, abc.es, style.hnonline.sk


 


Publikálva: Több mint egy éve
Oldal nyomtatása
Cikk megosztása

Cikkek

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!

Szeretettel tálalva

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!