Egészséges életmód Egészséges ételek A dinnyemagok egészségesek. Készítsen belőlük teát

Míg itthon  a dinnyemagokat eldobjuk, Ázsiában az ételek megszórására használják. A dinnyemagok sok vitamint, rostokat tartalmaznak, sokféle egészségi problémában segítenek és a szépségnek használnak.

Nem elég a magokat lenyelni

Ha már mégiscsak elszánta magát a magok evésére, valójában nem elég ezeket csak lenyelni. Ilyenkor csak áthaladnak az emésztőrendszeren és a szervezetnek nincs esélye hozzájutni a benne levő hasznos anyagokhoz. Alaposan rágja meg őket, vagy főzze meg, darálja le, pirítsa. Sokkal ízletesebbek lesznek, és Ön biztos lehet abban, hogy egy mag sem veszett kárba.

A dinnyemagok erősítik a hajat és a körmöket

Az apró fekete magok nagyszerű dolgokat képesek tenni bőrével, hajával és körmeivel. Antioxidánsokat és likopént tartalmaznak, melyek fiatalon, üdén és feszesen tartják, a lizin serkenti a kolagén termelését. A magokban levő zsírok megelőző hatással vannak a pattanások és bőrbetegségek kialakulásával szemben. A magokban levő proteinek fontosak az egészséges izmok, bőr és körmök növekedésében. A pirított magok  kevés rezet tartalmaznak, mely serkenti a melanin termelését. Ettől lesz a haja csillogó és erős, de kipróbálhatja a hidegen sajtolt olajat is.  

Beauty tipp:  A darált dinnyemagokat használhatja egész testére tökéletes peeling gyanánt.

A dinnyemagokból készült tea tisztítja a veséket

Milyen erő rejlik a dinnyemagokban? Már 100 g dinnyemag fedezi a szervezet napi magnézium szükségletét. Ráadásul tartalmazza az A-, C- és B-vitamincsoportok vitaminjait, melyek hozzájárulnak az egészséges immunrendszer és idegrendszer megtartásához.  Magas rosttartalmának köszönhetően jótékony hatással van az emésztésre,  eltávolítja a bélparazitákat és gyógyítja a gyulladásokat. A citrulin antioxidáns tágítja az ereket, így elősegíti az érelmeszesedés, a magas vérnyomás és torokgyulladás kezelését. Erősíti az emlékezetet, nyugtató hatása van és hatásos a vesebetegségek és húgyúti fertőzések kezelésében.

A dinnyemagból készült tea  természetes diuretikum, segíti a szervezet méregtelenítését, tisztítja a veséket és csökkenti a vesekövek képződését.

4 evőkanál frissen darált magra öntsön 1,5 - 2 liter vizet és főzze lassú tűzön 15 percig. Ezután szűrje le a teát és hagyja hűlni. Fogyasztása hetente háromszor ajánlott, maximálisan 3 hétig.

TIPP a férfiaknak:  A dinnyemag arginint tartalmaz, ami serkenti a nitrogén-monoxid képződését, ez a folyamat pedig pozitív hatásokkal járhat a hálószobában.

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása