Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Ha minden reggel reggelit és tízórait készít a gyermekeinek, bizonyára tudja, hogy az egészben a legbonyolultabb rész az, amikor ki kell találnia, mit is készítsen. Hogy az étel finom és lehetőség szerint egészséges is legyen. Hagyja magát motiválni Zuzana Pavelková Šafářová tippjeivel, akinek a finom és egészséges étel a kisujjában van!
A kuszkuszt leöntjük forró tejjel vagy növényi itallal, például mandulatejjel, kb. fél centiméternyire a felszín fölé. Letakarjuk és 5–10 percig állni hagyjuk. Hozzáadjuk a megmosott áfonyát és a vágott diót, mézzel ízesítjük.
A főtt céklát, a kemény tojást és a túrót összemixeljük, hozzáadunk egy kávéskanál szűz olívaolajat, sót, ízlés szerint fűszernövényeket, esetleg fokhagymát. Megkenjük vele a kenyeret.
A zabpelyhet finomra mixeljük, hozzáadjuk a banánt, tojást, tejet, és ritkább tésztát készítünk belőle. Elkészítjük a palacsintákat, megtöltjük avokádós csokoládékrémmel: simára mixelünk egy banánt, avokádót, kakaót és egy teáskanál juharszirupot.
A jázmin rizst vagy rizottó rizst növényi italban, kevés vanília kivonattal lassan megfőzzük. Hozzáadunk egy kevés vajat, juharsziruppal ízesítjük, és friss gyümölccsel vagy befőttel tálaljuk.
A hajdinát tejben kásává főzzük. Tejjel és minőségi 70 százalékos csokoládéval ízesítjük, majd hozzákeverjük a befőtt vörös áfonyát.
A zabpelyhet, a napraforgómagot, a tökmagot és a mogyorót ízlés szerint kevés kókuszolajjal összekeverjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Sütés közben néhányszor átkeverjük. Joghurttal, tejjel, növényi itallal, vagy vízzel leöntve, gyümölccsel tálaljuk.
Egy kisebb koktélparadicsomot apróra vágunk. A tojást jól elkeverjük, hozzáadjuk a paradicsomot és kevés borsót. Besütjük, vagy omlettet készítünk belőle, megszórjuk reszelt sajttal, és kovászos péksüteménnyel vagy kenyérrel tálaljuk.
Az avokádót sajttal és hagymával simára mixeljük. Hozzáadunk néhány csepp citromlét és ízlés szerint fűszernövényeket. Megkenjük vele a kenyeret, és az iskolásnak egy illatos paradicsomot csomagolunk hozzá.
Az ebédes dobozba almát, körtét vágunk, szőlőbogyókat adunk hozzá, és megszórjuk őrölt dióval.
A Hokkaido tököt megsütjük, almával, körtével, sárgarépával és kevés vízzel összemixeljük. Egy csipet fahéjjal ízesítjük.
Az almát finomra reszeljük, összekeverjük túróval, őrölt dióval, kevés mézzel és fahéjjal. Megkenjük vele a péksüteményt.
Az apróra vágott hagymát kevés olajon lassan megpirítjuk. Hozzáadjuk az élesztőt, hagyjuk szétolvadni, majd hozzáadjuk a tojást. A szendvicskrém állaga a rántottáéhoz hasonló. Fűszernövényekkel és sóval ízesítjük.
További tippeket a gyerek ételek készítéséhez a Hello Tesco oldalon talál
Forrás: Zuzana Pavelková Šafářová, www.zuzanasafarova.cz