Tippek és tanácsok 12 egészséges reggeli és tízórai ötlet az egész család számára

Ha minden reggel reggelit és tízórait készít a gyermekeinek, bizonyára tudja, hogy az egészben a legbonyolultabb rész az, amikor ki kell találnia, mit is készítsen. Hogy az étel finom és lehetőség szerint egészséges is legyen. Hagyja magát motiválni Zuzana Pavelková Šafářová tippjeivel, akinek a finom és egészséges étel a kisujjában van!

Reggeli tippek

Kuszkusz vörös áfonyával és dióval

A kuszkuszt leöntjük forró tejjel vagy növényi itallal, például mandulatejjel, kb. fél centiméternyire a felszín fölé. Letakarjuk és 5–10 percig állni hagyjuk. Hozzáadjuk a megmosott áfonyát és a vágott diót, mézzel ízesítjük.

Kenyér céklás szendvicskrémmel

A főtt céklát, a kemény tojást és a túrót összemixeljük, hozzáadunk egy kávéskanál szűz olívaolajat, sót, ízlés szerint fűszernövényeket, esetleg fokhagymát. Megkenjük vele a kenyeret.

Banános palacsinta csokoládékrémmel

A zabpelyhet finomra mixeljük, hozzáadjuk a banánt, tojást, tejet, és ritkább tésztát készítünk belőle. Elkészítjük a palacsintákat, megtöltjük avokádós csokoládékrémmel: simára mixelünk egy banánt, avokádót, kakaót és egy teáskanál juharszirupot.

Gyümölcsös tejberizs

A jázmin rizst vagy rizottó rizst növényi italban, kevés vanília kivonattal lassan megfőzzük. Hozzáadunk egy kevés vajat, juharsziruppal ízesítjük, és friss gyümölccsel vagy befőttel tálaljuk.

Hajdinakása csokoládéval és vörös áfonyával

A hajdinát tejben kásává főzzük. Tejjel és minőségi 70 százalékos csokoládéval ízesítjük, majd hozzákeverjük a befőtt vörös áfonyát.

Házi müzli joghurttal

A zabpelyhet, a napraforgómagot, a tökmagot és a mogyorót ízlés szerint kevés kókuszolajjal összekeverjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Sütés közben néhányszor átkeverjük. Joghurttal, tejjel, növényi itallal, vagy vízzel leöntve, gyümölccsel tálaljuk.

Sült tojás kovászos péksüteménnyel

Egy kisebb koktélparadicsomot apróra vágunk. A tojást jól elkeverjük, hozzáadjuk a paradicsomot és kevés borsót. Besütjük, vagy omlettet készítünk belőle, megszórjuk reszelt sajttal, és kovászos péksüteménnyel vagy kenyérrel tálaljuk.

Tízórai tippek

Avokádós szendvicskrém

Az avokádót sajttal és hagymával simára mixeljük. Hozzáadunk néhány csepp citromlét és ízlés szerint fűszernövényeket. Megkenjük vele a kenyeret, és az iskolásnak egy illatos paradicsomot csomagolunk hozzá.

Diós gyümölcssaláta

Az ebédes dobozba almát, körtét vágunk, szőlőbogyókat adunk hozzá, és megszórjuk őrölt dióval.

Sütőtökös Hokkaido smoothie

A Hokkaido tököt megsütjük, almával, körtével, sárgarépával és kevés vízzel összemixeljük. Egy csipet fahéjjal ízesítjük.

Almás szendvicskrém

Az almát finomra reszeljük, összekeverjük túróval, őrölt dióval, kevés mézzel és fahéjjal. Megkenjük vele a péksüteményt.

Élesztős szendvicskrém

Az apróra vágott hagymát kevés olajon lassan megpirítjuk. Hozzáadjuk az élesztőt, hagyjuk szétolvadni, majd hozzáadjuk a tojást. A szendvicskrém állaga a rántottáéhoz hasonló. Fűszernövényekkel és sóval ízesítjük.

További tippeket a gyerek ételek készítéséhez a Hello Tesco oldalon talál


Forrás: Zuzana Pavelková Šafářová, www.zuzanasafarova.cz

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása