Zöldséges-tormás lazacszeletek

  • 4 személyre
  • 45 perc
  • 1270 kalória
Megosztás

A vegyes zöldséget megtisztítjuk, vékony metéltre vágjuk. A szeletelt vöröshagymát vajban, üvegesre pároljuk. A metélt zöldséget, sós, fűszeres vízben, félpuhára főzzük. Tepsibe tesszük a vajban puhított hagymát, erre helyezzük a besózott halszeleteket. Beborítjuk a félig főtt zöldségekkel és megszórjuk a reszelt tormával. A fehérborral felengedjük, majd fóliával betakarjuk és sütőben kipároljuk. Amikor elkészült, citromlével ízesítjük.
Finomra vágott petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.


Hozzávalók
  • 500 g   torma (reszelt)
  • csipet   Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • 200 g   vaj  
  • 100 g   vöröshagyma  
  • 100 ml   citromlé
  • csokor   petrezselyemzöld
  • 50 g   Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • 300 ml   fehérbor  
  • 500 g   vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller)
  • db   babérlevél
  • 0.8 kg   lazac (filé)
Vegye meg a hozzávalókat