Vegyes gyümölcsös cékla lekvár

  • 2 személyre
  • 90 perc
  • 811 kalória
Megosztás

Az almát és a céklát megpucoljuk, kb. 1 x 1 cm-es kockákra vágjuk. Az ananász szintén apró kockákra vágjuk, ha konzerv ananászt használunk, akkor lecsepegtetjük, majd ezután vágjuk apró kockákra. Akár pürésíthetjük is, ha úgy szeretnénk.
A gyümölcsöket és a cukrot, valamint a dzsemfixet főzőedénybe tesszük és felforraljuk, állandó kevergetés mellett.
Továbbra is kevergetve, 3-4 percig főzzük, zubogva. Ha esetleg hab képződne a tetején, azt szűrővel eltávolítjuk.
A kifertőtlenített és még forró üvegekbe töltjük a lekvárt, majd a fertőtlenített befőttesüveg fedőkkel lezárjuk.
Pár percre fejre állítjuk, majd száraz dunsztba téve, hűlni hagyjuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat