Valentin-napi macaron

  • 20 személyre
  • 180 perc
  • 168 kalória
Megosztás

Keverjük össze egy nagy tálban a mandulalisztet a cukorral. Verjük fel a tojást egy csipetnyi sóval, míg a mennyisége megduplázódik és kemény hab képződik belőle. Öntsünk hozzá néhány csepp ételfestéket. Lassan adjuk hozzá a cukros-mandulás keveréket és tegyük habzsákba.

Készítsünk kb. 3-5 centiméteres köröket, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyjuk pihenni 30 percig, hogy a felületén egy „héj“ képződjön. Tegyük 170 °C-ra előmelegített sütőbe 10 percre, ezután hagyjuk kihűlni és távolítsuk el a sütőpapírt.

Melegítsük fel a tejszínhabot egy bögrében (vigyázzunk, nehogy felforrjon), adjuk hozzá a csokoládét és kevergessük, amíg el nem olvad. Szórjunk rá chilit, öntsük egy tálba, majd hagyjuk a hűtőben pihenni.

Kenjük a csokoládés krémet a macaronok egyik felére, majd tegyük rá a másik felét és rakjuk félre egy hideg helyre.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat