Tepsiben sült zöldséges csirkemell

  • 6 személyre
  • 60 perc
  • 540 kalória
Megosztás

A csirkemellet kb. 10 cm-es darabkákra vágom.
A fűszereket egy tálkában összekeverem és beleforgatom a melldarabkákat.
A zöldségeket tisztítás után, felszeletelem hosszúkásra.
Olajozott tepsibe, rétegenként beleteszem a zöldségeket, rétegenként meghintem sóval, majd a fűszeres melldarabkákat.
Meglocsolom 1-2 evőkanál olajjal, a tetejére rászelem a vöröshagymát és a fokhagymát.
Befejezésül kb. 0.5 l vizet öntök alá, a tepsit befedem alufóliával, majd a sütőbe teszem, kb. 1 órára
A fóliát ,amikor félig megpuhult minden, leveszem és úgy sütöm tovább, amíg szép ropogósra nem sül.
Jó étvágyat!


Hozzávalók
  • kg   csirkemell
  • 1.5 kg   burgonya  
  • 0.30 kg   sárgarépa
  • 0.20 kg   petrezselyemgyökér
  • 0.30 kg   cukorborsó
  • dl   Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • tk   bazsalikom
  • tk   rozmaring
  • tk   kakukkfű
  • tk   Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • 10 tk   Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • tk   tárkony
  • tk   oregáno
  • tk   petrezselyemzöld
  • gerezd   fokhagyma
  • egész   vöröshagyma
Vegye meg a hozzávalókat