Tárkonyos-tejszínes raguleves

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 848 kalória
Megosztás

A húst kockákra vágjuk, edénybe tesszük, felöntjük hideg vízzel és lassú tűzön főzni kezdjük. Időnként leszedjük a habját. A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk és karikákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk. Amikor a hús leve már tiszta, nem habzik, hozzáadjuk a hagymát, az összevagdalt zöldségeket, az összevágott gombát, a borsót, babérlevelet, paprikát, paradicsomot, borsot és ízlés szerint sót. Lassan főzzük, kb. 35 percig. Ha már minden puha benne, akkor a vajból és a lisztből rántást készítünk, a leveshez adjuk, főzzük pár percig, majd hozzáöntjük a tejszínt és felforraljuk. Hozzáadjuk a tárkonyt, a felaprított petrezselymet, 2-3 percig rotyogatjuk és kész (zöld fűszereket általában az ételekhez csak az utolsó pár percben adjuk, mert főzés közben elveszítik az aromájukat).


Hozzávalók
  • 50 dkg   csirkemell
  • 30 dkg   gomba
  • 30 dkg   cukorborsó
  • 20 dkg   sárgarépa
  • 20 dkg   fehérrépa
  • 20 dkg   zellergumó
  • db   paprika
  • db   Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • db   babérlevél
  • kk   Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • db   hagyma
  • dkg   vaj  
  • ek   liszt
  • dl   tejszín
  • tk   tárkony
  • csomó   petrezselyemzöld
Vegye meg a hozzávalókat