Tárkonyos bableves, füstölt sonkával

  • 2 személyre
  • 40 perc
  • 113 kalória
Megosztás

A szalonnát kockázzuk fel és olvasszuk ki belőle a zsírt. Mehet rá a hagyma és a fokhagyma, amit szintén pirítsunk meg. Öntsük fel vízzel és dobjuk bele a darabolt füstölt sonkát. Amikor majdnem teljesen megpuhult, mehetnek hozzá a darabolt zöldségek és a tejszín, ezután sózzuk, borsozzuk. Főzzuk készre és szórjuk meg bőségesen friss tárkonnyal. Tálalásnál kanalazzunk rá friss tejfölt és tegyünk mellé friss citromot.


Hozzávalók
  • db   konzerv vörösbab
  • 100 g   zsírszalonna
  • db   vöröshagyma
  • gerezd   fokhagyma
  • db   répa
  • db   zeller
  • 100 g   mirelit borsó
  • köteg   tárkony
  • db   füstölt sonka
  • csipet   Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet   Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • gerezd   citrom
  • l   víz
  • dl   tejszín (30%)
  • ek   tejföl  
Vegye meg a hozzávalókat