Spenótos borsósaláta

  • 4 személyre
  • 20 perc
  • 152 kalória
Megosztás

1. A borsókat 2 percig forró, sós vízben blansírozzuk vagy forró víz felett 5 percig pároljuk. Hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük.
2. Az öntetet elkeverjük.
3. Egy tálba szórjuk a spenót leveleket majd a borsókat, végül a menta leveleket. Lelocsoljuk az öntettel, elkeverjük.

Tippek

* Tálaljuk nyári ételek mellé – ideális köret grillezéshez.
* Bár a saláta nagyon gyorsan összedobható, előre is elkészíthető, így lehet a főételre koncentrálni.
* A zöldborsó lehet friss vagy fagyasztott, a cukorborsó legyen zsenge, és héjával együtt főzzük meg!
* A spenótos borsósaláta egy szuper étel bomba – remek vitaminbevétel nyáron. Mivel kissé édes, gyerekeknek is ízlik. Méregtelenítésre is alkalmas.


Hozzávalók
  • ek   vörösborecet
  • marék   menta (levél)
  • 10 dkg   cukorborsó
  • 10 dkg   sáfrány (mangetout)
  • 10 dkg   spenót (bébi)
  • 20 dkg   zöldborsó
  • 0.5 tk   méz
  • 0.5 tk   fokhagyma (aprított)  
  •   Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
Vegye meg a hozzávalókat