Savanyú zöldbableves

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 522 kalória
Megosztás

A szálkáitól megtisztított zöldbabot, vágja 1 cm-es darabkákra.
Többször váltott vízben mossa meg, majd 1,5 l vízben főzze puhára, a kockára vágott zöldségekkel, amit sóval, borssal, babérlevéllel fűszerezett.
A felforrósított olajban, a fokhagymát kissé süsse meg, hozzáadva a lisztet. Pirospaprikával pirítsa zsemleszínűre.
Hideg tejjel felengedve, öntse a forrásban levő leveshez. Ízesítse a tejföllel, és jól forralja össze.
Kicsit hagyja hűlni, majd a babérlevelet dobja ki. Kevés citromlével, vagy ecettel savanyítsa, ízlése szerint.
A tetejére, apróra vágott, friss kaprot tegyen. Melegen és hidegen egyaránt finom.



Hozzávalók
  • 0.5 kg   zöldbab
  • 1.5 l   víz
  • ízlés szerint   Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • ízlés szerint   Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • db   babérlevél
  • 0.5 dl   Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • gerezd   fokhagyma
  • ek   liszt
  • dl   tej  
  • dl   tejföl  
  • 0.5 db   citrom leve
  • csokor   kapor
  • szál   répa
  • szál   fehérrépa
  • kanál   pirospaprika
Vegye meg a hozzávalókat