Savanyított bableves tarhonyával

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 830 kalória
Megosztás

A megmosott, sótól kiáztatott, füstölt húst kockákra vágjuk, és egy nagyobb edénybe helyezzük.
Felöntjük vízzel, és feltesszük főni. Időközben meghámozzuk és megmossuk a zöldségeket.
A leveshez, a forrás után, egészben hozzáadjuk a paradicsomot és a hagymát.
A többi zöldséget apróbb darabokra vágva tesszük a levesbe.
Ízlés szerint sózzuk, majd amikor már közepesen megfőtt a levesünk, beleteszünk 3-4 darab babérlevelet. Ettől lesz egy kicsit savanykás az íze.
A főzési folyamat végén, egy marék házi tarhonyát szórunk a levesbe, és készre főzzük.
A kész levest tálaláskor, ízlés szerint hozzáadott ecettel tovább savanyítunk.



Hozzávalók
  • 70 dkg   füstölt hús
  • szál   sárgarépa
  • szál   petrezselyem
  • db   Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • fej   hagyma  
  • db   karalábé
  • db   burgonya
  • l   víz
  • marék   tarhonya
  • db   babérlevél
  • 0.5 dl   ecet
  • csipet   Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
Vegye meg a hozzávalókat