Pastitsio Görög rakott tészta

  • 6 személyre
  • 40 perc
  • 650 kalória
Megosztás

A bárányhúst megdaráljuk, vagy előzőleg megkérjük a hentest, hogy darálja meg.
A hagymát megpároljuk, majd a húst hozzáadva, fehéredésig pirítjuk.
Beletesszük a paradicsomszószt és a zöldfűszereket is, majd sózzuk, borsozzuk.
A tejszínt összekeverjük a liszttel és a tojással.
A makarónit sós vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük.
A szósz 1/3 részét a hússal, 1/3 részét a tésztával keverjük össze.
A sütőtálat kivajazzuk, aljára zsemlemorzsát szórunk.
Erre kerül egy réteg tésztás keverék, majd 1 húsos, a tetejére ismét tészta.
A megmaradt tejszínes keveréket a tetejére öntjük, majd megszórjuk reszelt sajttal.
Rövid ideig sütőben összesütjük.
Mivel minden előfőzött - sütött, 20-30 perc alatt kész.
Mielőtt szeletelnénk, kicsit pihentessük, mert melegen szelve szétesik!


Hozzávalók
  • 50 dkg   bárányhús
  • 50 dkg   tészta (makaróni)  
  • fej   hagyma
  • csokor   petrezselyemzöld
  • kevés   oregáno
  • 500 g   főzőtejszín
  • kanál   liszt
  • db   Tesco Finest friss tojás
  • kanál   paradicsompüré
  • kanál   zsemlemorzsa
  • 10 dkg   reszelt sajt
  • kevés   Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • kevés   fehérbors
  • kanál   Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
Vegye meg a hozzávalókat