Paprikás krumpli bográcsban, füstölt kolbásszal

  • 20 személyre
  • 60 perc
  • 1064 kalória
Megosztás

Kezdő bográcsozóknak ajánlom! Nehéz elrontani.

Lobogó tűzre tesszük a bográcsot. 1 ek. zsírban megpirítjuk a kakastaréjra vágott szalonnát, majd kiszedjük.
A forró zsírban, üvegesre pároljuk a hagymát, majd 1 evőkanál köménymaggal tovább pirítjuk.
Pár perc után, hozzáadjuk a lecsót, az erős paprikát, sózzuk, borsozzuk és felöntjük vízzel. Addig főzzük, amíg a hagyma jól meg nem fő (kb. 40 perc).
A hasábra vágott krumplit is beletesszük. Annyi vizet teszünk rá, hogy ellepje.
Újabb 15 perc főzés következik, miközben kikeverjük a galuskát. Lazára keverjük. Én a főzőlével szoktam hígítani.
Mikor a krumpli félkemény, beleszaggatjuk a galuskát. Ha szaggatóval csináljuk, közben időnként keverjük meg, hogy ne álljon össze a tészta.
A végén beletesszük a kolbászt és a zöldfűszereket. Ne felejtsük többször kóstolni, főzés közben. Ha az elején kicsit sósnak tűnik, ne izguljunk, mert a krumpli sok sót felvesz.

Tálaláskor, ha még nem ették meg a nézelődők, a sült szalonnával díszítjük.


Hozzávalók
  • 10 kg   burgonya  
  • kg   hagyma
  • üveg   lecsó
  • kg   kolbász  
  • ek   zsír
  • 20 dkg   füstölt szalonna
  • ek   Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • kevés   Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • kávéskanál   köménymag
  • kanál   pirospaprika
  • db   csípős paprika
  • kevés   kakukkfű
  • 50 dkg   liszt
  • db   Tesco Finest friss tojás
Vegye meg a hozzávalókat