Marha Rostélyos, Lyoni hagymával, mustármártással és pirított burgonyával

  • 2 személyre
  • 40 perc
  • 1944 kalória
Megosztás

A burgonyákat alaposan megmossuk és vékony cikkekre vágjuk, azután egy kevés olajon pici lángon elkezdjük pirítani. Sózzuk meg és dobjunk mellé egy fokhagymát.
A mustárokat egy pici forralóban összekeverjük és hozzáöntjük a tejszínt. Próbáljuk meg úgy megtalálni az arányokat, hogy intenzív legyen, de ne marjon a mustár.
A vöröshagymákat vágjuk nagyon vékony szeletekre és lisztezzük be őket. Semmiképp se sózzuk, mert azt szeretnénk, hogy finom ropogós legyen a sült hagyma, a sótol pedig levet engedne.
Alacsony hőmérsékletű olajban, süssük meg szép aranybarnára.
A rostélyost szeleteljük fel, sózzuk meg és forró serpenyőben pirítsuk meg mindkét oldalát. Ha nagyon vastag, akkor tegyük be még egy picit a sütőbe, és hagyjuk pihenni.
Tálalásnál a lyoni hagymát tegyük a legtetejére.


Hozzávalók
  • 500 g   marha rostélyos
  • fej   vöröshagyma  
  • 500 g   újburgonya
  • 50 g   dijoni mustár
  • 50 g   Tesco Finest dijoni mustár fehérborral
  • 500 ml   tejszín
  • fej   fokhagyma
  • ízlés szerint   Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • ízlés szerint   Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • 100 g   vaj  
  • 500 g   liszt  
  • l   Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
Vegye meg a hozzávalókat