Marha lábszár leves, cérnametélttel

  • 2 személyre
  • 40 perc
  • 1479 kalória
Megosztás

A marhahúst hideg vízben kezdjük el főzni. Amikor elkezd forrni a víz, habozzuk le a tetejét. Ezt addig csináljuk, amíg nem habzik tovább. Ezután tegyük bele az egészben hagyott, pucolt zöldségeket. Mielőtt belerakom a hagymát én félbe szoktam vágni és feketére pirítom a vágási felületét. Nagyon karakteres íze lesz és szép sötétbarna színe. Mehetnek bele a fűszerek!
A jó leves titka, hogy nagyon sokáig főzzük!
Vegyük annyira alacsonyra a lángot, hogy gyöngyözzön a leves. Ne keverjünk bele, mert zavaros lesz tőle! Nagyjából 5-6 óra után le is vehetjük a lángról. Főzzük ki hozzá a cérnametéltet és tűzforrón fogyasszuk.


Hozzávalók
  • 500 g   marhalábszár  
  • fej   vöröshagyma  
  • fej   fokhagyma
  • db   sárgarépa
  • db   fehérrépa
  • db   zeller
  • db   friss tv paprika
  • db   Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • db   babérlevél
  • tk   Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • tk   borókabogyó
  • 200 g   cérnametélt
  • szál   kakukkfű
  • köteg   petrezselyem
  • ízlés szerint   Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
Vegye meg a hozzávalókat