Korhely halászlé 2

  • 6 személyre
  • 150 perc
  • 410 kalória
Megosztás

A pontyot megmossuk, kifilézzük, fejét, farkát, uszonyait levágjuk.
A hagymát meghámozzuk és finomra vágjuk.
A halcsontokat hideg vízben feltesszük főni, hozzáadjuk a citromot, a hagymát, a tárkonyt, a borsot, a babérlevelet.
Közepes lángon. 2 óráig főzzük.
A halszeleteket egy lábosba tesszük, meghintjük pirospaprikával és rászűrjük a forró, átpasszírozott hallevest.
A tejfölt simára keverjük kevés lével és a leveshez adjuk.
Felforraljuk és lassú forralással, 8-10 percig főzzük. Kevergetni nem szabad!
Ennyi idő alatt, megpuhul a halhús.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat