Gyömbéres krumpli

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 591 kalória
Megosztás

Közepes tepsit kiolajozunk és a zsemlemorzsával beszórjuk. A krumplit meghámozzuk és negyed hasábokra vágjuk. Egy tálban kissé megsózzuk, őrölt szerecsendióval meghintjük, majd a tepsiben egyenletesen szétterítjük. A hagymát finomra vágjuk. A tejfölt simára keverjük az olvasztott, de már nem forró vajjal, hozzáadjuk a lisztet, ezután pedig hozzáadjuk a hagymát. Végül a gyömbérrel, az ételízesítővel és a borssal is összekeverjük. Ezt a sűrű öntetet elosztjuk a burgonya tetején úgy, hogy mindenhova egyenletesen jusson. A tepsit alufóliával szorosan befedjük, majd előmelegített, forró sütőbe toljuk. Kb. egy órán keresztül pároljuk közepes lángon, majd a fóliát levesszük róla. Addig pirítjuk, amíg a teteje szép aranybarnára nem sül és ropogós kéreg nem lesz rajta.


Hozzávalók
  • ek   finomliszt
  • dl   tejföl  
  • fej   vöröshagyma
  • kg   burgonya  
  • dkg   vaj  
  • ek   Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • kh   Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors (törött)
  • ek   zsemlemorzsa
  • ek   ételízesítő  
  • tk   gyömbér
  • kh   szerecsendió (őrölt)
Vegye meg a hozzávalókat