Gombás sült marhatarja

  • 10 személyre
  • 150 perc
  • 762 kalória
Megosztás

Marhatarját és vadrizs keveréket vásároljunk az ünnepi ételhez!
A szeleteket hosszában kettévágjuk, fűrésszel és késsel.
A tarjákat megtisztítjuk a felesleges zsiradéktól és csontszilánkoktól.
Beszórjuk a füst ízű grill fűszerkeverékkel, majd feltekerjük, és egy spárgával szorosan átkötjük.
Egy teflonos serpenyőbe rakjuk a húsokat, és vizet töltünk alá, hogy a húsokat ellepje, majd hozzá adjuk a gombát is.
Lefedjük, és közepes hőfokon, 1 órát pároljuk, majd megfordítjuk. Ha szükséges, töltünk alá még vizet, és további 45 percet pároljuk.
Végül a levét elfövi, és egy nagyon finom sültet kapunk.
Közben a körethez, a zöldségeket és rizskeveréket sós, borsos, rozmaringos és kakukkfüves vízben kifőzzük.
A sültekről a spárgát eltávolítjuk, végül a zöldségekkel és rizzsel tálaljuk.


Hozzávalók
  • kg   marhahús  
  • dkg   fűszerkeverék
  • marék   vargánya gomba
  • gerezd   fokhagyma
  • db   sárgarépa
  • db   fehérrépa
  • db   karalábé
  • 10 db   kelbimbó
  • db   zellergumó
  • db   karfiol  
  • csipet   cayenne-i bors
  • csipet   Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • csipet   rozmaring
  • csipet   kakukkfű
  • 125 g   puffasztott rizs
Vegye meg a hozzávalókat