Gombás borjútokány

  • 4 személyre
  • 50 perc
  • 1138 kalória
Megosztás

A borjúszínhúst vékony csíkokra daraboljuk,kevés felforrósított zsírban megpíritjuk,sózzuk,borssal fűszerezzük.Jól elkeverjük és fedővel lefedve saját levében pároljuk:amikor puhulni kezd,hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát és megszórjuk apróra vagdalt petrezselyemzölddel.Zsírjára pirítjuk,lisztet szórunk rá és felöntjük fehérborral,így pároljuk készre.A megpuhult tokányhoz vajat adunk,utánnaízesítünk.Párolt rizzsel tálaljuk.


Hozzávalók
  • 100 g   vaj  
  • 150 ml   fehérbor  
  • 150 g   zsír
  • 1600 g   borjúhús
  • csomó   petrezselyemzöld
  • 30 g   Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • g   Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • 500 g   gomba
  • 80 g   liszt  
Vegye meg a hozzávalókat