Csirkemell szezámos-mézes bundában

  • 2 személyre
  • 35 perc
  • 559 kalória
Megosztás

Egy csirkemellet felkockázunk, esetleg csíkokra vágjuk.
A bundához valókat csomómentesen elkeverjük, beletesszük a kockára vágott csirkemellet, majd bő olajban ropogósra sütjük.

A máz hozzávalóit összefőzzük, megvárjuk amíg picit besűrűsödik, majd keverünk hozzá egy evőkanálnyi szezámmagot, és a kisült csirkefalatkákra öntjük.
Én egy kiskanálnyi erős pistát is szoktam belekeverni.

Párolt rizzsel, vagy pirított tésztával tálaljuk.

Pirított tészta:
A kifőtt spagettit, vagy kínai tojásos tésztát kifőzzük, forró, sós vízben.
A tészta összetevőivel összekeverjük, és wokban, kevés olajon megpirítjuk.


Hozzávalók
  • csésze   átszitált liszt (bunda)
  • ek   keményítő (bunda)
  • tk   sütőpor (bunda)
  • db   csirkemell (csíkokra vágva)
  • ek   szezámmag (máz)
  • kk   chili szósz (tészta)
  • ek   méz (máz)
  • ek   gyümölcscukor (máz)
  • db   Tesco Finest friss tojás (bunda)
  • dl   víz (bunda)
  • ek   Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj (bunda)
  • dl   Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj (sütéshez)
Vegye meg a hozzávalókat