Csirkecurry, illatos jázmin rizzsel

  • 2 személyre
  • 40 perc
  • 629 kalória
Megosztás

A póréhagymát csíkokra vágjuk és egy kevés kókusz zsíron elkezdjük pirítani a fokhagymával és a curry pasztával együtt. Ha látjuk, hogy nagyon pirul, akkor egy pici vizet nyugodtan önthetünk rá. Reszeljük bele a gyömbért és forgassuk ezzel is össze. Ezután mehet mellé, a csíkokra vágott csirkemell és hagyjuk, hogy levet engedjen a keverék. A maradék zöldséget vágjuk fel csíkokra és forgassuk bele az alapba. Itt már nyugodtan felönthetjük kókusztejjel és puhulásig rotyogtassuk. A végén sózzuk és frissen vágott korianderrel ízesítsük. A jázmin rizst klasszikusan készítsük el. Egy dologra figyeljünk, hogy forró legyen a rizs, amikor a vizet hozzáöntjük.
Ezzel a fogással igazi indiai hangulatot tudunk otthonra varázsolni és diabetikusok is fogyaszthatják.


Hozzávalók
  • db   csirkemell
  • 0.5 szál   póréhagyma
  • gerezd   fokhagyma
  • ek   curry paszta(sárga)
  • db   gyömbér
  • ek   kókusz zsír
  • bögre   jázminrizs
  • db   sárgarépa
  • db   cukkini
  • dl   kókusztej
  • ízlés szerint   Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • ízlés szerint   koriander
Vegye meg a hozzávalókat