Borzas sertésmáj

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 387 kalória
Megosztás

A májat megmosom, majd papírtörlővel leitatom róla a nedvességet. Kisujjnyi vastag szeletekre vágom.
Egy tálba, beleteszek három evőkanál lisztet, egy másikba beleütöm a tojásokat, és a reszelő kicsi lyukán hozzáreszelem a burgonyát.
Beízesítem sóval, majorannával és borssal, majd annyi lisztet teszek hozzá, hogy lapcsánka állagú masszát kapjak.
Egy serpenyőbe odateszem melegedni az olajat, majd a májszeleteket lisztbe forgatom.
Aztán belemártom a masszába, villával rányomkodom, és egyből a forró olajba teszem.
A tetejére, még ekkor lehet halmozni a masszából, mire fordítani kell, kicsit megköt az is, nem csúszik le.
Közepes lángon sütöm, ügyelve arra, hogy ne égjen meg, ugyanakkor szaftos, de ne véres legyen tálaláskor.
Köretnek párolt zöldséget, vagy salátát adhatunk mellé.


Hozzávalók
  • 50 dkg   sertésmáj  
  • db   burgonya
  • 15 dkg   finomliszt  
  • db   Tesco Finest friss tojás
  • kk   Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • ízlés szerint   Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • dl   Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • kk   majoranna
Vegye meg a hozzávalókat