Bográcsgulyás lecsóval

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 915 kalória
Megosztás

Az apróra vágott hagymát, zsírban megpirítjuk. A lángról levéve, hozzáadjuk a paprikát, elkeverjük, egy kevés vízzel felengedjük és visszatéve, zsírjára sütjük.
Az egyforma kockákra vágott húst beletesszük, elkeverjük, megsózzuk. Fedő alatt, mérsékelt tűzön, pároljuk.
Ha elfőtte saját levét, egy kevés forró vizet öntünk rá.
Párolás közben, hozzáadjuk a szétzúzott fokhagymát és az apróra vágott köményt.
Amikor majdnem puha, hozzátesszük az apró kockákra vágott burgonyát és addig pároljuk vele, amíg a burgonya üveges nem lesz.
Ugyancsak akkor adjuk hozzá a zöldpaprikát és a friss paradicsomot (vagy lecsót).
Felengedjük vízzel, a kívánt mennyiségre.
Utánasózzuk és az egészet puhára főzzük.
Külön kifőzött csipetkével tálaljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat