Bécsi szelet

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 460 kalória
Megosztás

A hússzeleteket gyengén kiveregetjük, majd megsózzuk,enyhén megborsozzuk.
Ezután könnyedén belenyomkodjuk a lisztbe, belemártjuk a felvert tojásba, végül meghempergetjük a zsemlemorzsában.
A szeleteket bő, forró olajban mindkét oldalukon kb. 2 perc alatt aranyszínűre sütjük.
A szeletek fordításakor és kivételekor ne szúrjuk meg a húst, mert a finom húslé kifolyik belőle! Ha elkészült, papírtörlőre szedjük, a felesleges olajat leitatjuk. Tálalás előtt petrezselyem zöldjével és citromkarikával díszítjük.Köretnek friss saláta,hasábburgonya illik.


Hozzávalók
  • szelet   csontozott sertéskaraj
  • 10 dkg   liszt
  • db   Tesco Finest friss tojás
  • 30 dkg   zsemlemorzsa
  • csipet   Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • dl   Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • 60 dkg   hasábburgonya
Vegye meg a hozzávalókat