Babos káposzta

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 409 kalória
Megosztás

A káposztát bő, sós vízben felteszem főni, babérral, borókával és köménnyel ízesítem.
Ha puhára főtt, lecsepegtetem és kevés főzőlevet félreteszek.
A szalonnát kis kockára vágom és kiolvasztom. Megpirítom benne a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadom a zúzott fokhagymát és beleszórom a lisztet.
Kis pirítás után, felöntöm annyi főzőlével, hogy sűrűn folyós legyen, aztán felforralom.
Beleteszem a káposztát, egyet rottyantok rajta, majd jön a bab és a keményítővel elkevert tejföl.
Még egyszer felforralom és kész.
Alapvetően ez inkább egy masszív köret, pl. sült virslihez, kolbászhoz, vagy netán natúr sült szelethez. Esetleg mindhez egyszerre.



Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat