leveskocka

Általában ízfokozásra használt készítmények. Ma már nagyon sok változata ismert. Használatával kiváltjuk az alaplevek készítését.
Szárított zöldségek, fűszerek, fűszerkivonatok, só, ízfokozók felhasználásával készülnek. Általában a jó minőségűek tartósítószert nem tartalmaznak.

  • Tárkonyos csirkeraguleves
    0

    Kockázzuk fel a csirkemellet, a zöldségeket és a hagymát. Az olajat hevítsük fel és pároljuk üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a húst és...

    • 0 személyre
    • 0 perc
    Részletek >
  • Sáfrányos-mandulás húsgolyók illatos karfiolrizzsel
    0

    A karfiolt rózsáira szedjük és egy aprítógépben egészen finomra aprítjuk. Egy serpenyőbe a római köményt és a fekete mustármagot piritjuk....

    • 1 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Brokkolikrémleves
    0

    A margarint egy edényben felolvasztjuk és rárakjuk a kiengedett brokkolirózsákat. Ízesítjük sóval és borssal. A natúr joghurtban csomómentesen...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Nyakleves
    16

    A kacsanyakat kettévágom, és beáztatom kicsit. Közben megtisztítom a zöldségeket. A répaféléket hasábra szoktam vágni, a zellert és karalábét...

    • 6 személyre
    • 200 perc
    Részletek >
  • Gyöngybab leves
    31

    A babot a főzés előtti nap estéjén bő, meleg vízbe áztatjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát apróra, a krumplit nagyobbra kockázzuk,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Egyszerű tárkonyos csirkeragu leves
    37

    A húst megtisztítjuk, felkockázzuk, majd hagyjuk lecsöpögni. A zöldségeket is megtisztítjuk, a sárgarépát nagyobb darabokra, a hagymát apró...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Magyaros zöldbabfőzelék
    10

    A leveskockás, sós vízben, főzzük a feldarabolt zöldbabot. Elkészítjük a rántást úgy, hogy az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rászórjuk...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Sütőtök krémlevesem
    2

    Lehéjaztam, megmostam, és kockára vágtam a sütőtököt és a burgonyát. A pórét megtisztítottam és felkarikáztam. Beletettem az összes zöldséget...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Fokhagyma krémleves másként
    2

    Lereszeljük a fokhagymát, és az olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és világosbarnára pirítjuk. Közben a leveskockákat feloldjuk...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Hagymaleves tejszínnel
    2

    Pici olajon megdinszteljük a szeletekre vágott vörös-, vagy póréhagymát. Ha már üveges, felöntjük vízzel, és beletesszük a leveskockákat....

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >