Megosztás
Értékelés

Mi készülhet sertésből?

0 értékelés
Értékeljen
Ugye, előfordult már velünk, hogy a húskészítmények között szemezgetve kisebb bizonytalanság ütötte fel a fejét bennünk, hogy akkor most hogyan tovább, melyik húsból mit készítsünk el?

Ezúttal néhány mondatban kedves vásárlóink segítségére sietünk, hogy a sertés legfontosabb részeiből milyen finomságokat tálalhatunk szeretteink elé.

Karaj: A sertés egyik legértékesebb része, szeletelve vagy egészben is felhasználhatjuk. Ha az előbbi variációt választjuk, feltétlenül ütögessük meg egy húsverő kalapáccsal, amit előtte vastag fóliával letakartunk, és enyhén megsóztunk. Készíthetünk belőle sajttal vagy libamájjal töltött sertésbordát, ami sokunk nagy kedvence.

Tarja: A sertés nyaki része, kissé zsírosabb, ezért szaftosabb alapanyagként használhatjuk. Flekkenek, frissensültek készülhetnek belőle, megsüthetjük egyben, ránthatjuk is, de füstölve is kiváló. Egy igazi ínyencség, a  cigánypecsenye alapanyaga.

Szűzpecsenye: A sertés legértékesebb része a rövid karaj alatt elhelyezkedő színhús, amely könnyű és hamar megpuhul. Szeletben, de akár egészben is megsüthetjük, különböző mártásokkal tálalhatjuk.

Oldalas: Azaz a sertés hússal borított bordái.Az olcsóbb részek közé tartozik, de mégis az egyik legfinomabb, sokunk kedvence. A legegyszerűbb elkészítési módja, ha sütjük, de tálalhatjuk főzelékek feltétjeként is.

Comb: Négy részből áll, dió, frikandó, felsál és rózsa. A legsokoldalúbban felhasználható rész, süthetjük egészben vagy szeletben, párolhatjuk, de akár pörköltet is főzhetünk belőle. A közkedvelt brassói aprópecsenye alapanyaga.

Csülök: A mellső lábakon található az első csülök,  a combokon pedig a hátsó csülök. A legfinomabb egybesütve, de pörköltalapnak is nagyszerű. A csülök pékné módra egy igazi hamisítatlan hazai fogás, olyan ízletes lakoma, ami után méltán nyalják meg szeretteink a tíz ujjukat és dőlhetnek hátra jóllakottan: "Ez isteni volt!".

Piknikre fel!

A tavasz ízei

Gyermek a konyhában

A sütemények remekei